Niet giftige bloemen voor katten

niet giftige bloemen voor katten

Met zijn felgekleurde rode, gele of paarse bloem steelt hij de show op je vensterbank. De niet-giftige bromelia vormt geen probleem voor katten of honden.     Zebracactus (Haworthia fasciata). Dit kleine vetplantje groeit zeer langzaam en vraagt maar weinig onderhoud. De zebracactus is niet giftig voor huisdieren. Leuk om in een compositie met verschillende kleine potjes op tafel te zetten. Afbeelding: by s molteno own work, cc0, p?     Hertshoornvaren (Platycerium deze plant uit de varenfamilie dankt zijn naam aan de gewei-achtige bladeren.

Beschik je niet over groene vingers maar heb je wel graag wat planten in huis, dan is de Aspidistra een goede keus. De plant houdt niet van direct zonlicht en staat het klachten liefst in de halfschaduw. De aspidistra is veilig voor huisdieren. Bron afbeelding: Aspidistra elatior. Afbeelding: by kenpei (kenpeis photo) gfdl (ml cc-by-sa-3.0 or cc by-sa.1 jp via wikimedia commons. Krulvaren (Nephrolepis exaltata). Deze weelderige plant staat mooi dieet in een grote pot, maar je kunt hem ook aan het plafond hangen. De krulvaren houdt niet van directe zon maar stelt een lichte plek wel op prijs. En je hoeft je in elk geval geen zorgen te maken als je kat of hond onverhoopt een hapje uit deze varen neemt. Bromelia, de vijf planten hierboven dragen geen bloem. Hoe anders is dat bij de gezellige bromelia!

niet giftige bloemen voor katten
of zebragras is een dankbare plant die weinig verzorging nodig heeft. Hij wordt ook wel sprietplant genoemd en is een echte luchtzuiveraar. Je treft hem daarom veel aan op kantoren. Ook in huis is een graslelie met zijn lange puntige bladeren met witte streep een echte aanwinst. Katten zullen er misschien aan knagen maar dit kan weinig kwaad. Afbeelding: by hierbabuena_G: Dtarazona derivative work: Peter coxhead (Hierbabuena_G) Public domain, via wikimedia commons.     Aspidistra elatior, deze sterke plant groeit van oorsprong in bergachtige gebieden in azië. In het Engels wordt de Aspidistra cast iron plant genoemd (gietijzeren plant) omdat hij bijna niet dood te krijgen.
niet giftige bloemen voor katten

Giftige bloemen en planten voor huisdieren dier en Natuur


Zorg ervoor dat de aarde altijd vochtig is maar overdrijf niet: palmen houden niet van natte voeten. Niet alle planten uit de palmenfamilie zijn veilig, controleer dus altijd goed de latijnse groepsles naam zodat je zeker weet met welke variant je te maken hebt. Haal bijvoorbeeld niet de zeer giftige cycas revoluta ofwel de sagopalm in huis. De areca of goudpalm (Chrysalidocarpus Lutecens) en de kentia (Howea forsteriana) zijn een tegen goede keus voor een huishouden met katten of honden. Bron afbeelding: Areca palm. Afbeelding: by kenpei kenpeis photo, cc by-sa.0, p? Olifantspoot (beaucarnea de beaucarnea lijkt een beetje op de yucca.

Giftige bloemen en planten voor huisdieren dier


Net met de neuzen onder de grond. Vergeet geen water te geven en dit moet u ook enige tijd doen zolang het droog blijft. Extra tips Sterke, langlevende vaste plant waar van je de bloemen wel moet onder steunen vanwege hun gewicht. Verplant de pioen zo weinig mogelijk het is zeer belangrijk om in de herfst de plant tot aan de grond terug te snoeien. De afgesnoeide takken en bladeren mogen niet op de composthoop en laat vooral niets achter in uw tuin. Van het snoeiafval kunnen schimmels (botrytis) ontstaan en overwinteren, die dan in het voorjaar de pioenroos aantasten. Japanse blauwe regen Klimheester (Wisteria floribunda violacea plena) Japanse blauwe regen Klimheester (Wisteria floribunda violacea plena) Bloeiperiode: april / mei hoogte: circa 4 meter Standplaats: zon Winterhard: ja Bladverliezend: ja Grondsoort: blauwe regen groeit op vrijwel elke grondsoort Vermeerderen: door ze te stekken. De dubbele bloemen zijn opvallend donkerkleurig en hangen in trossen bijeen.

niet giftige bloemen voor katten

De sleutelbloem is een behaarde rozetplant, alle bladeren staan in een rozet op de grond. Vermeerderen: In augustus/september Doronicum orientale (Voorjaarszonnebloem) deze plant wordt ook wel voorjaarsmargriet genoemd. En eigenlijk lijken de bloemen ook veel meer op die van de margrieten, dan op de zonnebloemen. Het is een heel makkelijke plant met knalgele bloemen die goed opvallen. Ze doen het goed op elke grond.

Om teveel uitzaaien te voorkomen, moeten de uitgebloeide bloemen worden verwijderd. Latijnse naam: Doronicum orientale nederlandse naam: (Voorjaarszonnebloem/Gele margriet) Familie: Asteraceae bloeimaand: april / mei blad kleur: Groen Groen hoogte: 40 a 50 cm Wintergroen: Bladverliezend Winterhardheid: goed winterhard Standplaats: Zon, halfschaduw soort gewas: voeding Vaste plant: Speciale kenmerken. Mooie lage snijbloem Groeien in elke tuingrond, maar minder mooi blad op te droge grond. Vermeerderen: In augustus/september, kan baby ook vroeg in het voorjaar door ze te delen/scheuren pioenroos paeonia pioenroos paeonia bloeiperiode: april, mei, juni, juli type: vaste plant Maximum hoogte: circa 100 cm Kleur: rood, roze, wit Winterhard: ja wintergroen: bladverliezend Standplaats: zon / halfschaduw Plantperiode: oktober, november. Zorg bij het planten dat de pioen ondiep staat.

Lijst van weinig of niet giftige planten belgisch

Plantafstand: 12 cm, wortels: Een bolgewas, levensduur: overblijvend. Bodem: Licht beschaduwde plaatsen op vochtige, voedselrijke, kalkhoudende, humeuze grond. Als wilde plant is het zomerklokje uiterst zeldzaam, staat op de rode lijst zelfs als status bedreigd. Waarom dat hij Zomerklokje gemoemd is weet haast niemand, daar deze leucojum al in april / mei bloeit. Sleutelbloem (Primula denticulata Alba primula denticulata Alba heeft geen bijzondere zorg nodig. Sleutelbloem (Primula denticulata Alba) Bloeimaand: april / mei blad kleur: Groen Groei hoogte: 25 a 35 cm Grondsoort: goede tuingrond. Niet te droog Wintergroen: Bladverliezend Winterhardheid: goed winterhard Standplaats: Zon, halfschaduw soort gewas: Vaste plant Een zonnige standplaats en vallen een vochthoudende grond zijn slecht gewenst. De slanke sleutelbloem Is in Nederland zeldzaam en daarom wettelijk beschermd.

niet giftige bloemen voor katten

Ik zoek niet - giftige planten voor in tuin

De camassia of Prairie-lelie heeft een voorkeur voor vochtige, voedzame en niet te lichte grond vermengd met turf en bladgrond. De soorten Camassia cusickii,. Leichtlinii blijven vele jaren op dezelfde zijn plaats in de tuin. Vermeerderen: kan door delen van de bollen in de nazomer. In oktober kan men de jonge bijbolletjes wegnemen van de moederbol en direct uit planten op een ander plaats (bloei van deze kleine bolletjes kan tot 3 a 4 jaar duren). Uitgebloeide bloemen er uit knippen om er zo voor te zorgen dat de bollen groter worden. Zorg er voor dat de camassia prairie lelie op winderige plaatsen wat steun krijgt indien hij niet in een groep staat. Leucojum aestivum (Nederlandse naam) Zomerklokje. Bloeiperiode: april / mei, bloemkleur: wit, hoogte: circa 40 cm, plantdiepte:.

Handig om te weten, verschillende soorten Kunst. Zoek op onze website. Lucht alarm (de echte ).mp3. Nederlandse naam: Prairie-lelie (Camassia botanische naam: Camassia cusickii, bloeikleur : Blauw / lichtblauw. Grondsoort : alle soorten, vochtigheid: normaal, licht slank : half schaduw /zon, plant groep: bol. Hoogte : circa 60 /. Bloeiperiode: april tm mei, plant diepte: 5 tm 10 cm, winterhard: matig, in de winter licht beschutten met blad, turf en takken.

9 kamerplanten die niet giftig zijn voor huisdieren - florum

(Niet) giftige kamerplanten, hou je van planten en bloemen in huis maar heb je ook huisdieren rondlopen? Dan weet je dat dat niet altijd een goede combinatie. Talloze planten en bloemen zijn matig tot zeer giftig voor je viervoeters. Maar kruidvat welke planten kun je nu wél met een gerust hart in de woonkamer neerzetten? Areca palm, kentia palm. De areca is een goedkope en weinig veeleisende plant. Zet hem op een lichte plaats, maar niet direct in de zon.

Niet giftige bloemen voor katten
Rated 4/5 based on 882 reviews
Recensies voor het bericht niet giftige bloemen voor katten

  1. Qahamiri hij schrijft:

    Symptomen: Braken, gezwollen tong, diarree, moeilijk ademhalen. Symptomen: huid ontsteking, maag-darmstoornissen, nier en leverschade. Maar dat is niet het enige. (Niet) giftige kamerplanten, hou je van planten en bloemen in huis maar heb je ook huisdieren rondlopen?

  2. Vopebiqu hij schrijft:

    Karmozijnbes (Phytocala americana) Gif: Gehele plant, vooral de zaden van onrijpe bessen.(giftige stoffen: saponinen en oxaalzuur). Je treft hem daarom veel aan op kantoren. Dus al zal het gevaar bij een groot dier kleiner zijn, het is toch van belang om de aanwezige vegetatie te controleren. Oleander Alle onderdelen van deze plant zijn giftig.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: